logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Завдали збитків на 173 млн грн: ГПУ виявила у Міноборони нову масштабну корупційну схему

11-11-2019 16:36654

Завдали збитків на 173 млн грн: ГПУ виявила у Міноборони нову масштабну корупційну схему
Фото: Ілюстративне

Головна військова прокуратура виявила факти, які свідчать, що Міністерство оборони України завдало державі 173 млн грн збитків.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

Головною військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками «зловживання владою або службовим становищем».

«За версією слідства, працівники Міністерства оборони України у 2017 році при закупівлі засобів зв’язку іноземного виробництва для потреб оборони у контракті не передбачили обов’язкової умови щодо одержання Україною відповідних компенсацій (офсетного договору) на загальну суму понад 173 млн грн», – повідомили у ГПУ.

Зазачається, що вказані дії є порушенням вимог Закону України «Про державне оборонне замовлення» та Порядку укладання компенсаційних (офсетних) договорів і видів компенсацій, що можуть надаватися за цими договорами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

«При зазначених обставинах службові особи Міноборони діяли всупереч інтересам держави та ймовірно з метою одержання неправомірної вигоди одним із спецекспортерів», – зазначили у ГПУ.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України.

Leopolis.news