logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Гончарук розповів, коли у Новому Роздолі та Новояворівську подадуть тепло

14-11-2019 10:072106

Гончарук розповів, коли у Новому Роздолі та Новояворівську подадуть тепло
Фото: Львівська ОДА

Опалення в помешкання мешканців Новояворівська може з'явитися до кінця тижня. Водночас ситуація з Новим Роздолом складніша.

Про це під час робочої поїздки до Львівської області заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Ситуація є неприпустимою. У нас впринципі Україна до опалювального сезону готова, але є два проблемних міста: Новояворівськ та Новий Розділ. Ми приїхали для того, щоб реально зрозуміти ситуацію», зазначив Олексій Гончарук.

Прем’єр зазначив, що після передачі цих об’єктів від приватної компанії до державної компанії НАК «Нафтогаз України» , яка є стабільною та зможе виплачувати людям зарплату та гарантовано не допускатиме прострочень, ситуація має вирішитись.

«Компанія залишить тут своїх представників, щоб вони змогли домовитися з людьми про нові умови роботи. Коли відповідні контракти будуть підписані і суми коштів будуть проплачені люди готові будуть приступити до роботи та подати в місто тепло», наголосив прем’єр.

Відтак, тепло у домівки мешканці міста Новояворівськ мають подати до кінця цього тижня.

У Новому Роздолі  ситуація  є складнішою через проблеми з комунікаціями мережі не готові до запуску. Відтак, Олексій Гончарук дав доручення протягом щонайбільше пяти днів підготувати мережу до старту.

«Ми не можемо допустити того, щоб у люті морози у людей не було тепла», додав Олексій Гончарук.

Нагадаємо, що ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі визнано надзвичайною техногенного характеру. Відповідне рішення прийняли у межах позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через недотримання відповідних доручень ПП «Гарант Енерго М», які б дозволили розпочати роботу по запуску системи теплопостачання у містах Новояворівськ та Новий Розділ.

Нагадаємо, прем’єрміністр Олексій Гончарук вчора ввечері, 13 листопада, прибув на Львівщину, щоб проінспектувати ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську.

За словами прем’єра, Уряд звернеться до правоохоронних органів задля розслідування і встановлення причетних до зриву опалювального сезону в зазначених вище містах Львівської області, а також несвоєчасній виплаті заробітної плати працівниками двох ТЕЦ.

Leopolis.news