Google обмежить розміщення політичної реклами

http://leopolis.news/post/11584/google-obmejyt-rozmishchennya-politychno-reklamy

21/11/2019

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на блог Google.

«Ми обмежуємо аудиторію виборчої реклами таргетингом на такі загальні категорії: вік, стать і загальне розташування (рівень поштового індексу)», – повідомляє компанія.

Рекламодавцям буде також дозволено використовувати контекстний таргетинг — показувати свою рекламу людям, яких цікавлять схожі теми.

«Політичні рекламодавці, звичайно ж, можуть продовжувати орієнтуватися на контекст, наприклад, показувати рекламу людям, які читають або дивляться ресурси, наприклад, про економіку», - пояснили в Google.

Введення обмежень почнеться з поточного тижня, у зв'язку з виборами у Великобританії. Потім пошириться на країни ЕС. І до початку 2021 року - в усьому світі.

«Для впровадження цих змін буде потрібний якийсь час, і ми почнемо застосовувати новий підхід у Великобританії протягом тижня (перед загальними виборами). В ЄС до кінця року і в решті світу, починаючи з 6 січня 2020 року», - йдеться в офіційному блозі Google.

Як відомо, у жовтні можливість заборони політичної реклами розглядав також Facebook, та рішення поки що не було прийнято. 

Leopolis.news