logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У ВР оприлюднили текст законопроекту про продовження «особливого статусу» Донбасу

11-12-2019 13:25547

У ВР оприлюднили текст законопроекту про продовження «особливого статусу» Донбасу

У Верховній Раді оприлюднили текст законопроекту про продовження «особливого статусу» Донбасу - зміни до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», зареєстрований напередодні народними депутатами від «Слуги народу».

Як інформує УНН, законопроектом пропонується у статті 1 цього закону продовжити до 31 грудня 2020 року включно особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект вноситься у зв’язку з тим, що 31 грудня 2019 року спливає строк запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Таким чином, ним продовжується на 1 рік можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, встановленого статтею 1 згаданого вище закону.

«Законопроект спрямований на створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН», - зазначається у пояснювальній записці.

Автори законопроекту переконані, що його ухвалення як закону сприятиме мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Доповідати законопроект у Верховній Раді буде перший заступник голови фракції «Слуга народу», народний депутат Олександр Корнієнко.

Як повідомляли, 10 грудня «Слуги народу» зареєстрували у ВР законопроект про продовження «особливого статусу» Донбасу.

Leopolis.news