logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Український стартап виграв у Дубаї грант на $100 тис.

15-12-2019 18:181603

Український стартап виграв у Дубаї грант на $100 тис.
Фото: tech.liga.net

Український стартап BIOsens підкорює світ своїм винаходом – вчасним виявленням мікотоксинів в продукції. Український стартап BIOsens отримав грант на $ 100 000 на міжнародній виставці Expo 2020 на Дубаї.

Про це пише Tech.liga.net.

Всього в програмі Expo Live Innovation Impact Grant на Expo 2020 зареєструвалися понад 6900 компаній, з яких організатори відібрали 120 переможців з 65 країн світу – вони і отримають гранти.

Розробка BIOsens – це мобільний пристрій для швидкої діагностики наявності мікотоксинів в агропродукції. Його сенсори здатні в польових умовах виявити зараження на ранній стадії в кукурудзі, пшениці, арахісі, кормах тощо.

Аналіз йде в реальному часі протягом 25 хвилин - і дешевше, ніж лабораторні дослідження.

Засновник проєкту Андрій Карпюк каже про те, що вчасно не виявлені мікотоксини (речовини, що виробляються пліснявими грибками) можуть привести до хвороб і навіть смерті.

Користуються гаджетом так: потрібно засипати зразок в картридж, вставити в BIOsens, через кілька хвилин побачити результат в мобільному додатку.

Оперативна діагностика дозволить аграріям вчасно запобігти поширенню грибка, вжити необхідних заходів і врятувати урожай. Додатково фермери не витрачають ресурси, енергію і час на обробку непридатних для подальшого споживання культур. Таким чином підвищується ефективність господарства.

У минулому році BIOsens також сталпобедітелем програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» від ЄБРР і ЄС, яке в Україні впроваджує Greencubator. Грант компанія витратила на доопрацювання прототипу, тестування, а також сертифікацію власного пристрою.

Leopolis.news