logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

ДБР проводить обшуки у Галицькій митниці

10-01-2020 17:047894

 ДБР проводить обшуки у Галицькій митниці

У приміщенні Галицької митниці Державної митної служби України за адресою вул. Костюшка, 1, у Львові проводяться обшуки.

Обшуки проводяться згідно з рішенням Печерського районного суду Києва, яке є у розпорядженні Leopolis.news.

Печерський районний суд Києва своїм рішенням постановив надати дозвіл прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, на проведення обшуку в будівлі Галицької митниці Державної митної служби України за адресою вул. Костюшка, 1, Львів.

Обшук проводиться у рамках кримінального провадження «з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування та вилучення низки документів». Також заплановано вилучити мобільні картки, карти пам’яті, мобільні телефони та цифрові носії інформації, які належать Цабаку Володимиру Ярославовичу.

Ймовірно, обшуки пов'язані з новими схемами контрабанди про які пишуть ЗМІ. Йдеться про затримання контрабанди цигарок у вантажі замитненому на МП Малехів. Зокрема, 27 грудня 2019 року біля о 9 години ранку в пункті пропуску «Дяково» Закарпатської митниці правоохоронними органами була затримана фура марки «Рено» номер МІ580ЕХ/МІ5ЗОУН (словацька реєстрація) з вантажем кондитерські вироби (вафлі), яка пройшла митне оформлення для експорту («замитнена») на МП «Малехів».

«Володимир Цабак в.о. начальника Галицька митниця Держмитслужби, «коронований» Головою Державна Митна Служба України Максимом Нефьодовим на посаду «царька» на західному кордоні ще не «просидівши» і два тижні на своєму «троні» попався на контрабанді великої партії цигарок без акцизних марок», – повідомляють у групі «Корумпована митниця по-галицьки».

Нагадаємо, громадські активісти намалювали схему призначень на новоствореній Галицькій митниці Держмитслужби. Відео із поясненням до схеми оприлюднено на сторінці Антикорупційного моніторингу Львівщини. Згідно з даними активістів частина митників були переведені зі старої Львівської митниці ДФС та мають найкращу репутацію. Вони є учасниками у гучних контрабандних схемах, є фігурантами кримінальних проваджень і мають дисциплінарні стягнення, які оскаржують в судах.

Як відомо, керівник новоствореної Галицької митниці, яка об'єднає Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області, львів'янин Володимир Цабак упродовж останніх трьох років їздив за кордон на найновіших Porsche та Mercedes, водночас у його декларації вказаний лише Volkswagen Passat.

Leopolis.news