logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Кабмін затвердив перелік підприємств, які не можна приватизувати

15-01-2020 16:35567

Кабмін затвердив перелік підприємств, які не можна приватизувати
Фото: Економічна правда

Кабінет міністрів України затвердив перелік стратегічних підприємств, які не можна приватизувати.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр Олексій Гончарук, пише «Економічна правда».

За його словами, уряд погодив відповідний проєкт закону, тепер його має розглянути і схвалити Верховна Рада.

«Не підлягають приватизації підприємства, які: забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави; є природними монополіями; мають критично важливе значення для суспільства.

Більше того, ми посилимо контроль за належним користуванням майном та ефективним управлінням стратегічних державних підприємств, які не підлягають приватизації», написав Гончарук.

Зокрема, до ПЕРЕЛІКУ ПІДПРИЄМСТВ, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути меншою ніж 50 відсотків +1 акція та не підлягає приватизації, входять:

«Нафтогаз України», «Магістральні проводи України», «Укртрансгаз», «Укрнафта», «Укргазвидобування», «Укртранснафта», «Чорноморнафтогаз», Державна холдингова акціонерна компанія «Артем»«Феодосійська суднобудівна компанія «Море», «Укрзалізниця», «Укрпошта».

До переліку підприємств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100 відсотків, державних унітарних та казенних підприємств, що не підлягають приватизації, зокрема, входять:

«Укрнерго», «Укргідроенерго», «Енергоатом», «Антонов»«Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова».

Leopolis.news