logo
26/04
25/04
2 ...

Активісти добились, щоб Віконському висловили підозру у перевищенні службових повноважень

21-01-2020 17:23810

Активісти добились, щоб Віконському висловили підозру у перевищенні службових повноважень

Личаківський суд на підставі скарги ГО «Рабів до Раю не пускають» зобов’язав Територіальне управління Державного бюро розслідувань внести відомості щодо керівника ГУ НП у Львівській області Василя Віконського за ст. 365 ККУ - перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник ГО «Рабів до Раю не пускають» Іван Спринський.

Він зазначив, що 15 листопада 2019 року на полігоні під час спільних навчань спецпризначенців Головного управління Національної поліції у Львівській області та Національної гвардії України, Василь Віконський залучив і надав можливість занять у вогневих дисциплінах з табельної зброї - цивільним, а саме – журналістам. Про це було повідомлено на сторінці прес-центру ГУНП, Віконського та публікацій у ЗМІ.

«Як відомо, жодні інструкції чи накази МВС не передбачають передачі вогнепальної зброї та набоїв цивільним, а тим більше залучення оперативних підрозділів до подібних заходів. Отож ТУ ДБР, розташоване у м. Львів, та Віконський, якого вони ймовірно покривають, сьогодні знову були змушені судом дотримуватись норм КПК», – написав Іван Спринський.

Leopolis.news