logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

75 тис. пляшок і 2 млн грн готівкою: СБУ викрила підпільне виробництво горілки на Львівщині (ФОТО, ВІДЕО)

24-03-2020 13:192517

75 тис. пляшок і 2 млн грн готівкою:  СБУ викрила підпільне виробництво горілки на Львівщині (ФОТО, ВІДЕО)

Служба безпеки України блокувала на Львівщині масштабний механізм виготовлення та реалізації алкогольної продукції з підробленими акцизними марками.

Про це повідомила пресслужба відомства.

«За оперативними даними, організували оборудку власники та керівники одного з приватних лікеро-горілчаних заводів регіону. Вони налагодили виробництво необлікованої продукції, яку маркували підробленими марками акцизного збору. Товар комерсанти реалізовували через роздрібні торговельні мережі Львівщини», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели понад 25 обшуків за місцями виготовлення, зберігання та реалізації необлікованих підакцизних напоїв, а також за адресами проживання осіб, причетних до протиправної діяльності. За їхніми результатами вилучено 75 тисяч пляшок продукції, на які було нанесено акцизні марки з ознаками підроблення, готівку в різній валюті на загальну суму понад 2 мільйони у гривневому еквіваленті, а також записи чорнової бухгалтерії.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку) Кримінального кодексу України.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправного механізму. Перевіряють можливу участь в оборудці представників правоохоронних органів.

Як повідомила пресслужба прокуратури Львівської області, за версією правоохоронців, неякісний алкоголь таких брендів, як «President», «Наливайко», «За волю», «Monopoly» та інші, розповсюджували через торгових агентів для подальшого продажу у крамницях та супермаркетах без сплати акцизу.

Частину необлікованої оковитої, виготовленої на горілчаній фірмі, зберігали на території філії одного із приватних підприємств та у складських приміщеннях на вул. Б.Хмельницького у Львові.

Фото: СБУ

Leopolis.news