logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

В Україні з 22 травня запровадять «адаптивний» карантин на місяць: що чекає на українців

20-05-2020 15:461530

В Україні з 22 травня запровадять «адаптивний» карантин на місяць: що чекає на українців
Фото: Korrespondent.net

Кабінет міністрів схвалив рішення, яким запроваджує адаптивний карантин до 22 червня, водночас із 22 травня розпочнеться другий етап пом’якшення карантинних заходів.

Таким чином протягом наступного тижня в Україні з обмеженнями дозволять працювати метро, приміському та міському транспорту, готелям, а також проводити спортивні змагання.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 20 травня, повідомляє Громадське.

Члени уряду підтримали пропозицію міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Постанову обіцяють опублікувати 21 травня.

У рамках другого етапу послаблення планується запуск громадського транспорту, рух міського і приміського наземного транспорту.

Влада дозволить проведення спортивних змагань (з обмеженням до 50 осіб та без глядачів), роботу готелів, окрім хостелів.

При цьому робота ресторанів і басейнів у готелях залишатиметься під забороною.

Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м.

А з 25 травня уряд планує дозволити роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

Наступний, третій етап послаблень карантину, буде охоплювати початок навчальних заходів, відкриття спортзалів та фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень.

З початку епідемії коронавірусу в Україні виявили 19 230 хворих на COVID-19, з них 5 955 пацієнтів одужали, а 564 — померли. За минулу добу в країні виявили 354 нові випадки хвороби.

 

Leopolis.news