logo
25/04
24/04
2 ...

Львів’яни пропонують створити простір для спілкування людей поважного віку у парку ім. Франка

06-06-2020 15:16991

Львів’яни пропонують створити простір для спілкування людей поважного віку у парку ім. Франка

На сайті Львівської міської ради з’явилась електронна петиція «Створення простору для спілкування та навчання людей поважного віку у парку ім.Івана Франка».

 

Автором звернення є Людмила Гришко, початок збору підписів 1 червня.

У петиції написано, що у в м. Львів є велика кількість активних людей поважного віку (50+). До появи коронавірусу та введення карантину вони відвідували різноманітні заходи організовані громадськими організаціями з правопросвітницькою, культурною, мистецькою та освітньою метою для людей поважного віку (навчання, семінари, тренінги, майстер-класи, літературні читання, гуртки тощо).

Однак з моменту поширення захворювання саме ця категорія осіб виявилась повністю ізольованою від суспільного життя, у зв′язку з тим, що більшість з них належить до основної групи ризику захворювання на COVID 19.

«На даний час карантин став адаптивним і все більше та більше людей повертаються до активного суспільного життя (включаючи певні обмеження). Однак люди поважного віку і досі залишаються в групі ризику та не мають можливості повернутися до звичного життя, яке було сповнене різноманітними подіями та активностями. Саме тому доцільно було б організувати простір для спілкування та навчання людей поважного віку у парку ім.Івана Франка. Який би передбачав розміщення літньої сцени та посадкових місць, а також територій з Wi-Fi доступом до інтернету. Цей простір зможуть використовувати як люди поважного віку, так і громадські організації з метою проведення різноманітних заходів для людей поважного віку. Це можуть бути тренінги, семінари, навчання, концерти та вечори відпочинку, майстер-класи, круглі столи, обговорення, дискусії, літературні читання, «вуличний університет», вуличні вистави, фестивалі та форуми для людей 50+ та інші», – написано у зверненні.

Крім того, автор петиції зазначила, що з травня по вересень у м.Львові проводиться багато масових заходів та відзначається багато свят (Наприклад: День міста; День дитини; День Конституції, День Незалежності; День фізкультурника; День Знань; День людей поважного віку тощо). Такий простір з літньою сценою буде додатковою локацією під час проведення різноманітних культурних заходів, що вкрай необхідна в період адаптації після карантину.

«Саме участь у заходах, які б проводилися на свіжому повітрі з дотриманням всіх карантинних вимог (дотримання дистанції, дезінфекція, обмеження кількості учасників), дозволили б людям поважного віку повернутися до активного суспільного життя. Оскільки проведення заходів в закритих приміщеннях для людей поважного віку відновиться ще не скоро та є досить ризикованим», – зазначає автор петиції.

Leopolis.news