Стартував всеукраїнський проєкт «Арттекстиль. Інтеграція мистецтв»

http://leopolis.news/post/23125/startuvav-vseukranskyy-proekt-arttekstyl-integraciya-mystectv

15/06/2020

Про це повідомляють організатори.

Мета проєкту – сприяти популяризації інноваційного текстильного мистецтва України та визначити його місце в національній та європейській художній культурі через представлення та промоцію широкого теоретичного та практичного матеріалу. 

В рамках проєкту буде підготовано всеукраїнську художню онлайн-виставку інноваційного арттекстилю, у якій візьмуть участь професійні художники з різних регіонів України. 

Юрій Візняк, генеральний директор Львівського Палацу мистецтв. «Ми завжди підтримуємо мистецькі починання наших партнерів – ЛОО НСХУ. Тішимося, що Спілка художників отримала підтримку УКФ на реалізацію такого важливого сучасного проєкту. Звичайно, шкода що через карантин ми не можемо провести повноцінну виставку в залах ЛПМ, однак прикладемо усі зусилля для того, щоб онлайн популяризувати творчість художників з різних куточків України. Сподіваємось, що згодом митці, все ж, зможуть презентувати свої авторські твори в рамках інших ініціатив у Львівському Палаці мистецтв»

Олег Микита, голова ЛООНСХУ. «Важливим завданням Спілки художників є підтримка митців у такий складний час, коли вони не можуть виставлятися в реальності. Ми тішимося, що маємо таку нагоду реалізувати проєкт «Арттекстиль. Інтеграція мистецтв» саме зараз, і дякуємо УКФ, що допомагає нам це робити. Бажаємо усім наснаги та натхнення в реалізації проєкту».

Ольга Луковська, керівниця проєкту. «Цей проєкт дасть можливість з’ясувати особливості розвитку інноваційного арттекстилю початку ХХІ ст. та простежити вплив різних видів сучасного мистецтва на його художньо-стильову структуру. Сьогодні в арттекстилі відбуваються концептуальні метаморфози, відчутний його інтеграційний зв’язок з іншими мистецькими видами, зокрема, графікою, живописом, комп’ютерними технологіями тощо. Як результат постають оригінальні за стилістикою, видовим спрямуванням та образним вирішенням композиції. Впевнена, проєкт буде успішним». 

Окрім онлайн-виставки, промоція такого оригінального мистецького напрямку, як інноваційний арттекстиль, буде здійснюватися за допомогою тематичного веб-сайту, а також через друк каталогу робіт 50 переможців конкурсу, аудіо-гіду про кращі 15 робіт на платформі izi.travel та проморолику проєкту.

Проєкт триватиме з 1 червня до 30 жовтня 2020 року.

Leopolis.news