У середу пройшов круглий стіл «Церква та потреба нової суспільної етики»

http://leopolis.news/post/24252/u-seredu-proyshov-kruglyy-stil-cerkva-ta-potreba-novo-suspilno-etyky

03/07/2020

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

У круглому столі взяли участь члени наглядової ради МІЕПС – філософи, історики та богослови з України, Польщі та Німеччини: директор МІЕПС Володимир Турчиновський; віце-ректор УКУ Олег Турій; декан римо-католицької семінарії св. Ламберта в м. Лантерсгофені (Німеччина) д-н Алоїс Бух; в. о. директора Школи права УКУ, керуючий партнер адвокатського об’єднання «КПЛТ» Андрій Костюк; професор Яґеллонського університету в Кракові Чеслав Порембскі. Дискусію підсумував президент УКУ владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський (у 2013-2019 рр. – єпарх Паризький). Модерувала розмову Оля Вох, координаторка стратегічного планування в Паризькій єпархії. 

Основою для дискусії послужила документальна стрічка «Жити соборно: історії з Паризької єпархії» (режисер – Петро Дідула). Фільм представляє життя та служіння єпархії в 2016-2019 роках. Соборність, єдність, гостинність, втілення принципу субсидіарності в церковному управлінні, потреба будувати спільноти зокрема в умовах віртуалізації суспільного та особистого життя – ці мотиви фільму стали відправною точкою для ширшої дискусії про соціальне вчення Церкви, її роль у суспільстві та стратегії служіння УГКЦ в Західній Європі та Україні. 

Круглий стіл відбувся в онлайн-форматі через Zoom із прямою трансляцією на Facebook. Повний запис розмови можна переглянути на Facebook-сторінці МІЕПС (англійською мовою). 

Leopolis.news