Консул відвідав українців, яких затримали в аеропорту Афін

http://leopolis.news/post/24333/konsul-vidvidav-ukranciv-yakyh-zatrymaly-v-aeroportu-afin

05/07/2020

Про це пише «Європейська правда» із посиланням на одну із затриманих пасажирок.

«Український консул щойно особисто відвідав нас. Завдяки йому, у нас тепер є мило, одна пляшка з антисептиком, вода, туалетний папір та матраси», – написала вона близько 12 години дня.

За її словами, компанія Wizzair передала для своїх 5 пасажирів бутерброди і воду. Ryanair поки не відреагував.

Як розповів директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев «Укрінформу», «наших громадян не затримано, їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з чинними обмеженнями».

Погорельцев зауважив, що Посольство України в Греції опікується цим питанням, і пообіцяв, що завтра з цього приводу «буде надано розгорнутий коментар».

«Наразі можу порадити усім нашим громадянам, які мають намір подорожувати у цей непростий з погляду епідеміологічної ситуації період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в'їзду до тієї чи іншої іноземної країни», - наголосив він.

Як повідомляли, в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, у тому числі двох дітей, які прилетіли до Греції з Києва, через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн. Українці прибули до грецької столиці у суботу ввечері двома рейсами: авіакомпанії Ryanair (вилетів із «Борисполя» о 18:00) та авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту «Київ»).

Пасажири повідомили, що їх розмістили у камерах поліцейського відділку на території аеропорту, відібравши усі речі. Залишити дозволили лише телефони без зарядних пристроїв.

Leopolis.news