logo
26/04
25/04
2 ...

У мікрорайоні Рясне-1 будують амбулаторно-поліклінічне відділення

10-07-2020 09:59471

У мікрорайоні Рясне-1 будують амбулаторно-поліклінічне відділення
Фото: Автор Роман Балук

Для мешканців мікрорайону Рясне-1 будують амбулаторно-поліклінічне відділення, щоб і вузькі спеціалісти мали відповідні умови для прийому пацієнтів.

Так, роботи з облаштування амбулаторно-поліклінічного відділення розпочали торік. Зараз тривають внутрішні роботи, а відтак розпочнуть фасадні роботи, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.
За останній місяць, зокрема, тут змонтували внутрішні двері 1 та 2 поверхів, поклали плитку на сходових маршах, змонтували вентиляцію і каркас підвісної стелі, зварили каркас ліфтової шахти та змонтували направляючі під ліфт, виконали баритову стяжку у приміщенні над рентген-кабінетом, поштукатурили стіни й перегородки, а також замовили сендвіч-панелі для зашиття ліфтової шахти.
«Це буде поліклініка, яка буде надавати всі види вторинної медичної допомоги — тобто консультації усіх вузьких спеціалістів. Тут буде лабораторія, рентген-кабінет, кабінет фізичної реабілітації. Ця двоповерхова будівля має 630 кв.м. Що важливо, для неповносправних людей тут добудована спеціальна ліфтова шахта, щоб людина на інвалідному візку могла заїхати і піднятися на 1 чи 2 поверх, чи в лабораторію — тобто куди їй треба.

Людям не потрібно їздити ні в центр, ні в нашу базову поліклініку на вул. Озаркевича — тут будуть всі служби і спеціалісти, тут можна прийти і зробити все — і аналізи, і рентген, і консультації. Ми плануємо, щоб тут були не тільки дорослі спеціалісти, а й дитячі, адже тут проживає 6 тисяч дітей. Ми вже замовили медичне і офісне обладнання для цієї поліклініки», — розповів Вадим Олійник, головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні.
До слова, влітку минулого року був завершений проєкт і розпочато роботи. За цей період у будівлі накрили дах, підвели всі комунікації, підключили тепло, воду, електрику, і тепер тривають внутрішні роботи.

Згідно з кошторисом, загальна вартість ремонтних робіт — 17,8 млн грн. Робіт уже виконано на суму 7,5 млн грн — це кошти міського бюджету Львова. 

Амбулаторно-поліклінічне відділення функціонуватиме на вул. Шевченка, 350 В.
Зауважимо, що в Рясне-1 мерія Львова створила дві амбулаторії сімейної медицини — на вул. вул. Шевченка, 358Б та вул. Шевченка, 366.

Загалом в мікрорайоні Рясне-1 проживає близько 36 тисяч осіб, з них 6 тисяч — діти.
До слова, Львів завжди був лідером запровадження сімейної медицини — щоб усі мешканці, особливо у віддалених від центру районах, мали якісну первинну допомогу недалеко від дому. Щорічно управління охорони здоров’я Львова відкриває одну-дві нові амбулаторії в місцях щільного проживання населення. І за останні 5 років було створено і відкрито 11 нових амбулаторій, а загалом у Львові функціонує 19 амбулаторій.

Leopolis.news