Ігор Телішевський: У Садового немає стратегії, як діяти під час карантину, все відбувається хаотично

http://leopolis.news/post/24682/igor-telishevskyy-u-sadovogo-nemae-strategi-yak-diyaty-pid-chas-karantynu-vse-vidbuvaetsya-haotychno

10/07/2020

 

Про це він повідомила прес-служба обласного осередку «За майбутнє».

Телішевський вважає, що у Садового просто не було жодної стратегії, як діяти під час карантину і як з нього виходити.

«Все відбувається хаотично: то скасовують обмеження, то їх знову вводять. Тобто у міста не було жодного плану, як працювати і жити під час пандемії коронавірусу. У нас було так, що у п’ятницю все закривають, а в понеділок все знову відкривають. Тому логіки у таких діях я зовсім не бачу», – наголосив він.

За словами депутата, дуже багато рішень приймаються під тиском громад: «Суспільство натиснуло – думка Садового помінялась, громадськість підготувала протест – будь-яка комісія вже приймає рішення на догоду суспільству. Все було би добре, але ці рішення є абсолютно алогічними та нераціональними і особисто я жодним чином не можу їх зрозуміти».

На думку Телішевського, умісті за таких обставин мають бути серйозні обмеження, перевірки і штрафи.

«До речі, свого часу стояло питання ринків, наприклад. Коли варто було відкрити ринки, бо вони знаходяться на свіжому повітрі, то нам, депутатам, відмовили, а людей «загнали» у супермаркети. Де логіка? Ми повинні багато що обмежити, але це треба робити розумно. Наприклад, ми маємо обмежити проїзд людей у громадському транспорті, але тим же лікарям якось треба добиратись на роботу.
Тому це все важко пояснити, якщо, як я вже казав, у міського голови немає стратегії, як виходити з карантину чи боротись із Covid-19. Нічого подібного і близько не розроблялось, Андрій Садовий не брав на себе жодної відповідальності та не очолив штат. Він все переклав на плечі своїх заступників і тепер, якщо все добре пройде, то Садовий молодець, якщо ні, то винні люди, які до цього не мали жодного стосунку», – підкреслив Телішевський.

За словами депутата, є багато заходів, де сам Андрій Садовий порушує правила карантину: «Він стоїть у церкві без маски, роздає якісь нагороди теж без маски. Міський голова має на власному прикладі показувати, як слід поводитись львів’янам, а він навіть цього не робить». 

Leopolis.news