logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Польща хоче вийти зі Стамбульської конвенції

26-07-2020 13:21889

Польща хоче вийти зі Стамбульської конвенції

Міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро заявив про наміри країни щодо денонсації Стамбульської конвенції.

 

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Польське радіо.

«У понеділок ми подамо заяву до міністерства сім'ї, праці та соціальної політики про проведення офіційної роботи з денонсації так званої Стамбульської конвенції», – повідомив Зьобро.

Як відзначив міністр, польське законодавство є зразковим, коли мова йде про стандарти захисту жінок від насильства. Зьобро додав, що уряд «Об’єднаної правиці», на відміну від, як він заявив, лівих, не говорив, а діяв з цього питання.

За його словами, у Стамбульській конвенції на сьогодні немає рішень щодо захисту жінок, які Польща б не виконала, а в деяких областях польські стандарти вищі.

Натомість, пояснюючи висновок щодо денонсації конвенції, Зьобро заявив, що в ній є положення «ідеологічного характеру, які ми не приймаємо і вважаємо шкідливими».

Конвенція Ради Європи 2011 року «Про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок і насильством в сім'ї» (так звана Стамбульська конвенція) покликана захистити жінок від усіх форм насильства і дискримінації. Польща підписала Конвенцію в грудні 2012 року, а ратифікувала – в 2015 році.

Leopolis.news