logo
26/04
25/04
2 ...

Активісти підозрюють у недобросовісності суддю, який поновив на посаді одіозного митника Кисловського

07-08-2020 10:391041

Активісти підозрюють у недобросовісності суддю, який поновив на посаді одіозного митника Кисловського
Фото: Антикорупційний моніторинг Львівщини

Активісти Антикорупційного моніторингу Львівщини проаналізували декларацію судді Михайла Пліша, який поновив на посаді одіозного митника Сергія Кисловського.

Про це повідомляє Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Раніше повідомлялось, що 3 серпня колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду під головуванням Пліша М.А. прийняла безпрецедентне рішення про поновлення на посаді одіозного митника Сергія Кисловського.

Мова йде про митника, який ще у листопаді 2018 року «допоміг» пропустити через митний кордон України контрабандиста Кулика С.О., що перевозив ювелірні вироби вагою 24 кг.

Заступник начальника митного поста-начальник ВМО №2 митного поста Аеропорт Львів Сергій Кисловський, який пропустив через митний контроль золотого контрабандиста залишився непокараним, щодо нього було закрито кримінальне провадження. Крім того, незважаючи на те, що його посаду було скорочено, він після кількох лікарняних залишився у Львівської митниці ДФС, як позаштатний працівник.

Проте, після зустрічі громадськості з керівництвом митниці, Сергія Кисловського було все-ж притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено з посади у листопаді 2019 року.

Митник Кисловський вважав рішення про звільнення протиправним та одразу ж звернувся до суду з вимогою про поновлення його на посаді. Так, 8 квітня цього року суддя Львівського окружного адміністративного суду Гулик А.Г., зазначивши у своєму рішенні про те, що досліджені обставини свідчать про неналежне виконання митником своїх посадових обв’язків, відмовив у задовленні позову повністю.

Але, Кисловському таке рішення не підійшло. Тому, він швиденько оскаржив рішення першої інстанції і 3 серпня 2020 року отримав таке рішення, яке його задовольнило.
Так, колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду під головуванням Пліша М.А. скасувала рішення першої інстанції та прийняла нове рішення в користь Кисловського.

Таким чином, суддя Пліш повернув митника на посаду та ще й призначив компенсацію середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Чим керувався суддя при прийнятті такого рішення, можна лише здогадуватися.

Проте, ознайомившись із декларацією судді Пліша М.А. за 2019р., можна дійти висновку, що саме заявдяки таким справам, окрім коштів на рахунках в банку, він задекларував готівкові кошти в розмірі 1 млн. 470 тис. грн., а його дружина – 900 тис грн.

«Як видно з Єдиного державного реєстру судових рішень, суддя Пліш полюбляє резонансні справи. Серед таких, наприклад, справа за позовом Єврейської релігійної громади, по якій у липні 2019 року, нехтуючи всіма християнськими нормами, суддя прийняв рішення про демонтаж християнського хреста на території єврейського кладовища. Хтозна, якими переконаннями керувався суддя при прийнятті даного рішення…», – зазначають активісти.

Leopolis.news