logo
26/04
25/04
2 ...

Українська місцева радіостанція «Буковинська хвиля» пів року судиться з Нацрадою за право на мовлення – Томіленко

11-08-2020 12:25811

Українська місцева радіостанція «Буковинська хвиля» пів року судиться з Нацрадою за право на мовлення – Томіленко
Фото: facebook.com/sergiy.tomilenko

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення фактично ліквідувала популярну місцеву радіостудію в Чернівцях. Увесь редакційний колектив утратив роботу та пішов із радійної сфери взагалі, а Чернівецька область втратила важливе місцеве джерело інформації.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

За його словами, особливо гостро потреба у професійному місцевому мовнику на Буковині відчувається останні п’ять місяців – під час надзвичайної ситуації, викликаної коронавірусом. Хоч днями Чернівецький адміністративний окружний суд визнав дії Нацради протиправними, радіостанція ще не може відновити мовлення – чекають дій регулятора, який, можливо, подасть апеляцію.

У Національній спілці журналістів України переконані, що медіарегулятор повинен підтримувати розвиток ЗМІ, а не виступати каральним органом, байдужим до редакційних колективів та аудиторії, яка завойовується роками.

«Це неприпустимо, що в один момент професійний редакційний колектив опинився на вулиці, а аудиторія втратила доступ до улюбленого медіа. Насамперед Нацрада має працювати, щоб завоювати довіру як регулятор, який підтримує розвиток ЗМІ, а не захоплюється санкціями, штрафами та блокуваннями. Оці попередження за недотримання мовної квоти на пісні у 0,3%!!!! – найкращий аргумент, чому журналістська спільнота опирається законодавчим новаціям із поширення сфери дії Нацради на друковані та онлайн-медіа, опирається прийняттю закону «Про медіа»», - написав Сергій Томіленко.

Він зазначив, що в НСЖУ очікують, що Нацрада все ж не оскаржуватиме рішення Чернівецького адміністративного суду - і таки незабаром поверне в ефір місцевого мовника.

 Leopolis.news