logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Загострення у Нагірному Карабаху: в ОБСЄ і ЄС закликали сторони конфлікту припинити бойові дії

27-09-2020 15:352708

Загострення у Нагірному Карабаху: в ОБСЄ і ЄС закликали сторони конфлікту припинити бойові дії
Фото: Укрінформ

Співголови Мінської групи ОБСЄ засуджують застосування сили на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і закликають сторони негайно припинити бойові дії.

Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву на сайті ОБСЄ.

«Співголови Мінської групи ОБСЄ (Ігор Попов з Російської Федерації, Стефан Вісконті з Франції і Ендрю Шофер зі Сполучених Штатів Америки) із занепокоєнням ставляться до повідомлень про великомасштабні військові дії уздовж лінії зіткнення в зоні нагірно-карабахського конфлікту. Ми рішуче засуджуємо застосування сили і шкодуємо про безглузді людські жертви, в тому числі серед цивільного населення», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що співголови «закликають сторони негайно припинити бойові дії й відновити переговори для пошуку стійкого вирішення конфлікту».

Також вони закликають сторони вжити усіх необхідних заходів для стабілізації ситуації на місцях і знову заявляють, що альтернативи мирному врегулюванню конфлікту шляхом переговорів немає.

На загострення у Нагірному Карабаху відреагували і в ЄС. «Ескалація в Нагірному Карабаху, що викликає занепокоєння, підриває регіональну стабільність. ЄС закликає до негайного припинення бойових дій, деескалації та суворого дотримання режиму припинення вогню. Повернення до переговорів під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ терміново необхідний», - написав у Twitter Високий представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Нагадаємо, ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном сталася 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в загостренні ситуації на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху. Є заяви про жертви, зокрема, серед мирного населення.

ЗМІ з посиланням на міноборони Азербайджану повідомляють, що азербайджанські військові взяли під свій контроль кілька селищ, за деякими даними, шість, у Нагірному Карабаху. У Вірменії спростовують

Leopolis.news