Самбірська міська ОТГ – приваблива: десять кандидатів на одне місце

http://leopolis.news/post/29381/sambirska-miska-otg--pryvablyva-desyat-kandydativ-na-odne-misce

29/09/2020

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Серед кандидатів, звісно, чинний мер Юрій Гамар, якому, як сказав, лише за останні три роки каденції прихильники колишнього дали змогу більш-менш продуктивно працювати. Обсяг і результати зробленого в Самборі вражають.

У списку також попередник Тарас Копиляк, відомі в місті люди – успішні підприємці, освітяни, лікар. Своїх кандидатів висунули партії «Батьківщина», «Свобода». Замахнувся на керівне крісло в ратуші Самбора і безробітний із статусом «Громадський активіст».

В соціальних мережах серед суперників розпалюється дискусія. Загалом  рівень її культури доволі високий, толерантний. Однак все-таки критика головного фаворита виборчого марафону ллється  від штабу одного кандидата, що, за висновками місцевих аналітиків, аж ніяк не додає йому балів, а, можливо, навпаки, віднімає. 

Самбірчани в очікуванні почути від кандидатів на міського голову їхні програми розвитку ОТГ, хочуть знати прізвища команд, з ким їм доведеться працювати. Тим часом сваряться між собою виборці за «своїх» і «чужих» висуванців. 

Враховуючи реальність і складність ситуації, все-таки варто нагадати, що 125 років тому Іван Франко не потрапив до Австрійського парламенту і не дуже втратив від того. А у програші залишилась громада, яка, на жаль, на той час  голосувала за збіжжя і горілку, а не за розум.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news