logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

На виборах до Львівської міської ради лише 48% кандидатів є членами партій: аналіз списків

13-10-2020 15:342339

На виборах до Львівської міської ради лише 48% кандидатів є членами партій: аналіз списків
Фото: varianty.lviv.ua

25 жовтня вперше відбудуться вибори до ради Львівської міської ОТГ. За 64 мандати змагаються кандидати з 19 виборчих списків. Leopolis.news вирішив детальніше ознайомити своїх читачів із виборчою статистикою.

 

Грошова застава для участі місцевої партійної організації у виборах до міськради становила 131 тис. 290 грн. Таким чином Львівська міська територіальна виборча комісія закумулювала на своїх рахунках майже 2,5 млн. грн. Гроші з застави повернуть лише тим партіям, які подолають 5-ти відсотковий виборчий бар’єр.

Максимально дозволену кількість кандидатів (64) в обласному списку зареєструвало 7 партій: «Варта», «Батьківщина», «Свобода», «Європейська солідарність», НРУ, «Слуга Народу» та «Сила і Честь». Найменший список мають «Наш Край», «Опозиційна платформа – за життя» та Українська республіканська партія – по 31 особі. Середня кількість кандидатів у списку становить 51 особа.

Право висування кандидатів в депутати міської ради мали лише партії. Але з 969 зареєстрованих кандидатів членами партій є лише 466 осіб (48%). Решта це безпартійні, принаймні так подали документи до ОВК. Лише один виборчий список на всі 100 відсотків складається з членів партії – у ВО «Свобода». На другому місці «Батьківщина» – 95%, а на третьому «Європейська Солідарність» – 92%. В інших партійних списках кількість членів партії суттєво менша: «Сила і Честь» – 88%, Конгрес Українських Націоналістів – 85%, «Голос» – 80%, УГП – 74%, «Самопоміч» – 38%, УРП – 35%, УДАР – 34%, Народний Рух України – 27%, ОПЗЖ та «Ідея Нації» – по 26%,  «Варта» – 25%, «Громадянська позиція» –19%, «За Майбутнє» та «Духовна Україна» – по 8%. «Слуга Народу» та «Наш Край» не включили до своїх виборчих списків жодного члена партії.

Лише у шістьох виборчих списках до Львівської міської ради перші п’ятірки складаються виключно з членів партії, а саме у «Свободі», «Європейській Солідарності», «Голосі»,  КУНі, УГП та «Силі і Честі». Жодного партійця немає в першій п’ятірці «Нашого Краю» та «Слуги народу». Лише один член партії є у першій п’ятірці «За Майбутнє». У решті партій – два, три, чотири партійці у першій п’ятірці.

Середній вік кандидатів до Львівської міської ради є набагато нижчим, а ніж їх колег до обласної ради. Наймолодшими кандидатами до міської ради Львова є 18-тирічні студент ветуніверситету Костянтин Назарук (УРП, № 28), студент УКУ Юрій Ломіковський (УГП, № 58) та студентка ЛНАУ Анастасія Бас (ОПЗЖ, № 25).

Найстаршими за віком кандидатами у партійних списках на виборах до міської ради є уродженка Москви, пенсіонерка Наталія Демідова (1943 р.н., «Наш Край», № 18), директорка ясла-садочку № 160 м.Львова Оксана Полева (1944 р.н., «Свобода», № 32) та пенсіонер Зиновій-Володимир Абрагамовський (1944 р.н., «Наш Край», № 24).

Чотири партійних списки на виборах до ЛМР очолюють жінки: «Батьківщину» Наталія Тимчій, «Наш Край» Ірина Гаврилів, УДАР Оксана Юринець та УГП Юлія Гвоздович.

Троє депутатів Львівської обласної ради очолили виборчі списки до міської ради Львова: Руслан Кошулинський («Свобода»), Володимир Гірняк («Громадянська позиція») та Богдан Гагалюк (Народний Рух України). Очолюють виборчі списки також і діючі депутати Львівської міської ради: Валерій Веремчук веде до ЛМР «Варту», Петро Адамик – «Європейську Солідарність», Ігор Телішевський – «За Майбутнє», Тарас Кльофа – «Слуг народу». 

На відміну від обласної ради, куди балотується п’ятеро духовних осіб, у списках до ЛМР є лише один священнослужитель: Дмитро Колесник з Церкви ЄХБ «Осанна». Він має № 25 у виборчому списку ПП «Об’єднання «Самопоміч».

Усього кандидатами до Львівської міської ради зареєстровано 969 осіб. З повним їх переліком можна ознайомитися на сайті ЦВК.

З аналізом партійних списків до виборів у Львівську облраду можна ознайомитися тут.

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news