logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Сноуборди: які бувають варіанти та як правильно обрати ®

19-10-2020 11:171707

Сноуборди: які бувають варіанти та як правильно обрати ®

Оскільки катання на сноубордах сьогодні як ніколи в тренді, все більше молодих людей прагне придбати дошки для цього виду спорту. І якщо ви є одним з прихильників цієї зимової розваги, то завітайте до інтернет-магазину Тerra incognita. Продаж дощок для катання по засніжених схилах — один з напрямків діяльності цієї торгівельної компанії. Тут можна купити різноманітні сноуборди від відомого виробника Jones.

Які бувають варіанти сноубордів

Найбільшою популярністю користуються сноуборди наступних видів:

  • Спрямовані. Такі сноуборди характеризуються несиметричною геометрією з подовженим м'яким носом. Найчастіше їх вважають за краще фанати стилю Freeride для катання по непідготовлених схилах або по сніжній цілині.
  • Спрямовані твін (twin). Це моделі симетричної форми, задній край якої — жорсткий, а передній — м'який. Така конструкція дозволяє кататися поза трасою, насолоджуватися стрибками з трамплінів та їздою по поруччям (jibbing). Симетричні сноуборди твін оснащені жорстким сердечником, що сприяє легкому ковзанню по металу, а також м'якими носом і хвостом, якими спортсмен легко може маневрувати на великій швидкості. Така дошка дозволяє здійснювати стрибки з розворотом, а після приземлення продовжувати рухатися вперед спиною.
  • Ластівчиний хвіст. Це цілинна дошка з вузькою роздвоєною хвостовою частиною та дуже широким носом, яка пропонується досвідченим райдерам. Оригінальна форма хвосту дозволяє сноуборду занурюватися в сніг і завдяки цьому розвивати просто запаморочливу, в порівнянні з іншими дошками, швидкість.

Основні правила вибору сноуборду своєї мрії

Чим вище рівень катання спортсмена, тим жорсткішу дошку йому пропонується купувати, оскільки від цього показника залежить стійкість сноуборду та його поведінка на поворотах і в заметах. Жорсткі моделі здатні забезпечити контроль дошки навіть на непідготовлених трасах і на льоду. М'які варіанти краще використовувати початківцям та для виконання нескладних трюків і стрибків.

Обираючи сноуборд у Terra Incognita, важливо правильно визначити його довжину (ростівку). Найпростіше зіставити довжину дошки зі зрістом райдера. Якщо ви є прихильником швидкостей, вже добре катаєтеся або маєте зайву вагу, то вертикально розташований сноуборд повинен діставати вам до ніса. Тим, хто впевнено себе почуває на схилах і не виключає стрибки, варто звернути увагу на дошки, які дістають вам до підборіддя. Новачкам сноубординга, любителям кататися на коротких снігових трасах та виконувати трюки можна порадити моделі з довжиною, яка дорівнює відстані від підлоги до міжключичної западини.

Leopolis.news