logo
26/04
25/04
2 ...

Кам'янка-Бузька лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень (ФОТО)

29-10-2020 19:481200

Кам'янка-Бузька лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень (ФОТО)
Фото: Львівська ОДА

Вчора, 28 жовтня, КНП «Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня» отримала у межах спонсорської допомоги новий сучасний апарат штучної вентиляції легень.

 

 

 

Як повідомляє пресслужба Львівської ОДА, обладнання придбали за кошти Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК.

Загалом це вже четвертий апарат, який отримала районна лікарня від Фонду Ріната Ахметова цього року.

«Цьогоріч ми уже передали на потреби області 35 тис. експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медичних працівників, 21 апарат ШВЛ, які рятують людські життя не лише зараз, а й будуть рятувати їх після завершення пандемії. Сьогодні Кам’янка-Бузька ЦРЛ отримує один такий апарат і це вже 21-й апарат для Львівської області. В обласних лікарнях та зокрема в Кам’янка-Бузькій ЦРЛ отримують послуги працівники підприємства Добротвірська ТЕС та їх сім’ї. Тож допомога регіону є також частиною нашої відповідальності», - розповів директор ДТЕК Західенерго Олег Таращук.

Голова райдержадміністрації Христина Замула підкреслила, що сучасне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих на коронавірус, а також стане незамінним помічником у реанімаційному відділенні після завершення пандемії.

Апарат - це реанімаційне обладнання високого класу. Він автоматизований і значною мірою виключає людський фактор. Завдяки цьому обладнання може бути використане майже відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.

«Сьогодні у державі – чимало важливих завдань, одне з яких – боротьба з коронавірусом. Попри виклики, медики докладають всіх зусиль, щоб рятувати хворих та не допустити пандемії. Тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Відповідальні компанії на власному прикладі показують, що бізнес може бути підтримкою для суспільства в такі нелегкі періоди»,  - додала Христина Зумула.