logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Львівська міськрада продасть на Підзамче меблевий цех за 2,4 млн гривень

16-11-2020 11:062102

Львівська міськрада продасть на Підзамче меблевий цех за 2,4 млн гривень

Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради продасть на аукціоні з пониженням ціни будівлю меблевого цеху у середмісті Львова, на вулиці Ткацькій, 27. Стартова ціна на аукціоні  складе лише 4 тисячі гривень за квадратний метр.

Відповідний аукціон, що відбудеться 25 листопада, розміщено на порталі Prozorro.sale.

Як зазначено у стислому описі аукціону, будівля меблевого цеху на вулиці Ткацькій, 27 – це двоповерхова промислова будівля, загальною площею 597,2 м. кв. Вона розташована на земельній ділянці площею 0,034 гектарів.

Будівлю було зведено у 1960 році з цегли, з дерев'яним перекриттям. Загальна висота двоповерхової будівлі складає 8 метрів. Будівля не обладнана водопроводом, каналізацією та газопроводом, втім до неї під'єднано мережу електропостачання. 

Варто зазначити, стартова ціна за лот – 2 млн 460 тис. гривень, або близько чотирьох тисяч гривень за квадратний метр. При цьому, аукціон передбачає покрокове зниження ціни, аж до його продажу. Відтак кінцева вартість, за котру місто продасть комунальне майно, може бути значно нижчою.

Також зазначимо, район Підзамче в останні роки стає усе більш привабливим для забудовників. На сьогодні, на територіях, де раніше були розміщені численні виробництва, триває будівництво нових житлових кварталів. Зокрема, неподалік вулиці Ткацької триває будівництво ЖК «Avalon Yard» від компанії Avalon. Також у районі Підзамче будівельна компанія РІЕЛ зводить ЖК «Містечко підзамче».

Нагадаємо, на вул. Хімічна 2, під час проведення ремонту вулиці Замарстинівської, було пошкоджено будинок, котрий згодом визнано аварійним, а мешканців відселено. Згідно рішенням Львівської міської ради, місто придбає мешканцям аварійного будинку 9 квартир, після чого Департамент житлового господарства та інфраструктури повинен подати пропозиції щодо подальшої долі будинку. Зокрема розглядається варіант його продажу на аукціоні. Зазначимо будинок на вул. Хімічній 2 також розташований у промисловій зоні в середмісті Львова.

Також нагадаємо, бюджет Львова, згідно звіту про виконання дохідної частини бюджету за 9 місяців 2020 року, отримав від відчуження комунального майна лише 36,7 млн гривень, що складає 16% від запланованого обсягу або на 153 мільйони гривень менше від запланованого.

Сергій БОБРА, для Leopolis.news