Поліцейським, які побили ветеранів АТО у центрі Львова, оголосили підозру

http://leopolis.news/post/33226/policeyskym-yaki-pobyly-veteraniv-ato-u-centri-lvova-ogolosyly-pidozru

02/12/2020

 

Як інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури, встановлено, що 16 листопада цього року троє працівників поліції з Тернопільської, Чернівецької та Волинської областей віком 19-20 років напідпитку у позаробочий час на проспекті Свободи, грубо порушуючи громадський порядок, під час раптового конфлікту заподіяли тілесні ушкодження двом 36-річним чоловікам.  

На цей час вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів. 

Досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, триває. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років.  

Зазначимо, що постраждалі – це громадські діячі та учасники російсько-української війни Андрій Мочурад та Віктор Бараник.  

Раніше на своїй сторінці у «Facebook» Андрій Мочурад описав цей випадок так: «Учора у понеділок (16 листопада), у Львові, на проспекті Свободи близько опівночі, на мене та мого побратима, також громадського діяча та ветерана російсько-української війни, Віктора Бараника, зі спини напали троє молодиків спортивної тілобудови. Мені та Віктору завдали тілесних ушкоджень середньої важкості – зокрема, зламаний ніс, зламані зуби, численні забої, тощо.

Напад був без жодного приводу у самому центрі Львова!

Після чого, нападаючі пробували втекти. При їх затриманні, виявилось що нападаючі, є діючими працівниками поліції, проте були у цивільному і звісно не показували посвідчень перед нападом.
Не Львівська поліція!

Імена "героїв" Цімерман Павло Романович, Вовчик Богдан Тарасович, Остапович Андрій Васильович. Були у Львові на навчанні поліцаїв.

Молодики, навіть у відділку вихвалялись що вони не тверезі, та що їх "відмажуть", бо вони самі поліція. Чомусь попри нашу не одноразову вимогу, у нападаючих не взяли кров на аналіз вмісту алкоголю чи наркотиків.

У той же час на площі Ринок було з десяток екіпажів патрульної поліції, котрі будучи при виконанні, "воювали" з рестораторами та туристами, замість патрулювати».

Leopolis.news