logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Поліцейським, які побили ветеранів АТО у центрі Львова, оголосили підозру

02-12-2020 17:051380

Поліцейським, які побили ветеранів АТО у центрі Львова, оголосили підозру
Фото: ілюстративне

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб, повідомлено про підозру трьом працівникам Національної поліції (ч.2 ст.296 КК України).

 

 

Як інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури, встановлено, що 16 листопада цього року троє працівників поліції з Тернопільської, Чернівецької та Волинської областей віком 19-20 років напідпитку у позаробочий час на проспекті Свободи, грубо порушуючи громадський порядок, під час раптового конфлікту заподіяли тілесні ушкодження двом 36-річним чоловікам.  

На цей час вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів. 

Досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, триває. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років.  

Зазначимо, що постраждалі – це громадські діячі та учасники російсько-української війни Андрій Мочурад та Віктор Бараник.  

Раніше на своїй сторінці у «Facebook» Андрій Мочурад описав цей випадок так: «Учора у понеділок (16 листопада), у Львові, на проспекті Свободи близько опівночі, на мене та мого побратима, також громадського діяча та ветерана російсько-української війни, Віктора Бараника, зі спини напали троє молодиків спортивної тілобудови. Мені та Віктору завдали тілесних ушкоджень середньої важкості – зокрема, зламаний ніс, зламані зуби, численні забої, тощо.

Напад був без жодного приводу у самому центрі Львова!

Після чого, нападаючі пробували втекти. При їх затриманні, виявилось що нападаючі, є діючими працівниками поліції, проте були у цивільному і звісно не показували посвідчень перед нападом.
Не Львівська поліція!

Імена "героїв" Цімерман Павло Романович, Вовчик Богдан Тарасович, Остапович Андрій Васильович. Були у Львові на навчанні поліцаїв.

Молодики, навіть у відділку вихвалялись що вони не тверезі, та що їх "відмажуть", бо вони самі поліція. Чомусь попри нашу не одноразову вимогу, у нападаючих не взяли кров на аналіз вмісту алкоголю чи наркотиків.

У той же час на площі Ринок було з десяток екіпажів патрульної поліції, котрі будучи при виконанні, "воювали" з рестораторами та туристами, замість патрулювати».

Leopolis.news