Степанов пояснив, чому учні початкових класів залишаться вдома до кінця локдауну

http://leopolis.news/post/35722/stepanov-poyasnyv-chomu-uchni-pochatkovyh-klasiv-zalyshatsya-vdoma-do-kincya-lokdaunu-

16/01/2021

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає osvita.ua.

За його словами, за весь час пандемії COVID-19 в Україні захворіло понад 62 тисяч дітей.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов також пояснив на своїй сторінці у Facebook, чому школярі молодших класів не зможуть у понеділок, 18 січня, повернутися до звичайного навчання.

«Якщо в наступний понеділок учні молодших класів повернуться в школи, це зведе нанівець мету посиленого карантину», – стверджує міністр. 

За словами Степанова, період дії посиленого карантину в Україні збігається в часі з завершенням інкубаційного терміну захворювання на Covid-19 у людей, які інфікувалися впродовж новорічних свят.

«Діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, своєю чергою, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей», – пояснює Степанов. 

Міністр також наголосив, що показник захворюваності серед дітей продовжує зростати. «Якщо в листопаді він становив 3,1%, у грудні вже підскочив до 5,9% від загальної кількості. Я розумію батьків та вчителів — усі надто втомилися від обмежувальних заходів. Але маємо ще трохи набратися терпіння», – закликав Максим Степанов. 

Leopolis.news