У ЗСУ проходить службу понад 31 тисяча жінок – Міноборони

http://leopolis.news/post/36524/u-zsu-prohodyt-slujbu-ponad-31-tysyacha-jinok--minoborony

29/01/2021

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

На початку сторони відзначили результативність спільної роботи, зокрема щодо впровадження гендерної політики у Збройних Силах України відповідно до Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

У ході розмови Назім Агаєв наголосив на позитивній динаміці впровадження політики рівних прав і можливостей в ЗСУ, в тому числі реалізації відомчого плану дій до 2025-го за тематикою. Зокрема понад 31 тисяча жінок проходить службу у війську на різних посадах, що становить близько 15 відсотків від загальної чисельності. Законодавчо надано особам обох статей рівні можливості проходження військової служби, навчання у військових закладах освіти різних ступенів. Це означає не лише рівний доступ до посад і військових звань, а й однаковий рівень відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

«Ми готові співпрацювати з Вашою командою щодо технічних моментів і надавати можливу консультативну підтримку в цьому напрямі, що включає проведення просвітницьких заходів, організацію навчання, підвищення кваліфікації тощо», — наголосила голова Офісу «ООН Жінки» в Україні Еріка Квапілова.

За результатами зустрічі представники Міноборони та «ООН Жінки» в Україні наголосили на важливості продовження спільної роботи у формі проведення професійних тренінгів із залученням гендерних радників.

Leopolis.news