logo
25/04
24/04
2 ...

Четверо генералів вищого командного складу подали в суд на Міноборони – Гриценко

30-01-2021 10:552860

 Четверо генералів вищого командного складу подали в суд на Міноборони – Гриценко
Фото: mil.gov.u

Четверо генералів вищого командного складу подали позови проти міністра оборони Андрія Тарана.

Про це пише у Facebook ексглава Міноборони (2005 - 2007 рр.) Анатолій Гриценко.

«Резонансну інформацію отримав із Міноборони. Чотири генерали вищого командного складу подали позови і судяться з міністром оборони. Мені невідома суть позовів, службова вона чи особистісна, насправді це неважливо. Важливо інше: командувач Командування Медичних сил Збройних Сил України, командувач Повітряних сил Збройних Сил України, начальник Генерального штабу Збройних Сил України, головнокомандувач Збройних Сил України - четверо генералів-фронтовиків, разом із міністром оборони воюючої країни, полощуть у судах брудну білизну. Від того тішаться "вовки" в суддівських мантіях, а головне - тішиться Путін-агресор», - написав Гриценко.

Він зауважив, що такі конфлікти на вищих щаблях керівництва армії дезорієнтують і деморалізують сотні тисяч українських солдатів і офіцерів, а також підривають єдність і боєздатність армії.

«Такого в Україні ще не було ніколи, напевно в жодній країні світу такого не було. Це ганьба і неподобство в мирний час, а в стані війни - це просто катастрофа! Чи знає про цей конфлікт Верховний Головнокомандувач Зеленський? Мав би знати. Втім, не виключаю, що Єрмак (голова ОПУ Андрій Єрмак - ред.), який лобіював призначення віддано-слухняного Тарана на пост міністра оборони, не доповів про це Зеленському», - додав Гриценко.

За його словами, у такій ситуації президент має діяти невідкладно і рішуче. Зокрема, особисто вислухати сторони конфлікту, та ухвалити відповідні кадрові рішення.

«Невідкладно, прямо там за столом. Оголосити, кого він знімає з посади, а хто працюватиме далі. Ті, хто залишаться на посадах, мають негайно відкликати судові позови й надалі працювати ефективно і злагоджено, без чвар і конфліктів, одним потужним кулаком - заради зміцнення армії і оборони країни від ворога», - додав ексміністр оборони.

Гриценко зазначив, що невідомо, які рішення ухвалить президент Зеленський. Однак, за словами ексміністра, одне рішення вже назріло давно і є очевидним – необхідність зміни очільника оборонного відомства.

«Міністра оборони треба міняти. Не лише тому, що зовсім недавно працював пліч-о-пліч з російськими генералами. Він просто ніякий, як міністр і як менеджер. Що він є, що його нема. До того ж виявився абсолютно неспроможним організувати ефективну, безконфліктну роботу з військовими, спричинивши вселенський конфлікт. Від того зараз втрачає армія і втрачає країна, що неприпустимо», - додав Гриценко.

  Leopolis.news