Унікальні книжки із приватної колекції письменника Станіслава Вінценза презентували у Львові (ФОТО)

http://leopolis.news/post/37079/unikalni-knyjky-iz-pryvatno-kolekci-pysmennyka-stanislava-vincenza-prezentuvaly-u-lvovi-foto

09/02/2021

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Експозицію виставки склали майже 1000 раритетних книжок. Серед них унікальні видання Гомера, Данте, Шекспіра, Платона. А також примірники з автографами та посвятами сучасників та приятелів письменника  – Єжи Ґедройця, Чеслава Мілоша, Юзефа Чапського, Ґустава Герлінґ-Ґрудзінського, численних французьких, німецьких, американських інтелектуалів.

Участь у події взяли голова ОДА Максим Козицький, заступник голови ОДА Іван Собко та заступниця директора департаменту з питань культури,національностей та релігій Тетяна Плугатор.

«Сьогодні нас тут зібрала чудова подія – у самому серці Львова ми маємо можливість ознайомитися з приватною колекцією книг, які належали видатному письменнику і філософу Станіславу Вінцензу. Те, що відтепер бібліотека Вінценза буде зосереджена у Львові – дуже цінно. Але цінніше те, що ці книги не просто стануть музейними експонатами; згодом їх передадуть Українському католицькому університету – і до них матимуть доступ усі бажаючі студенти і дослідники. Адже цьому видатному чоловікові ми завдячуємо тим, що будучи поляком, він майже все своє життя, а разом з ним і свій колосальний труд присвятив Україні і українцям. І саме завдяки його літературній праці у європейських країнах знають про нашу колоритну Гуцульщину», - наголосив Максим Козицький.

Виставка буде представлена широкому загалу глядачів у Львівському історичному музеї з 8 до 21 лютого. Після цього книги будуть депоновані в  інформаційно-культурному центрі ім. Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету у Львові.

Leopolis.news