logo
26/04
25/04
2 ...

Депутатку Львівської міськради оштрафували за безквитковий проїзд у тролейбусі

07-04-2021 13:291427

Депутатку Львівської міськради оштрафували за безквитковий проїзд у тролейбусі

Контролери ЛКП «Львівелектротранс» оштрафували за безквитковий проїзд депутатку Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Ольгу Посипанко.

 

 

Інцидент трапився у тролейбусі №29, що курсує від аеропорту до ЛНУ ім. І. Франка, пише Zaxid.net.

У «Львівелектротрансі» підтвердили інформацію про такий випадок.

«Контролери виявили пасажирку, яка намагалася придбати проїзний квиток під час перевірки, пояснюючи це тим, що розмовляла по телефону і не мала змоги придбати квиток раніше. Під час контролю поводила себе дещо зверхньо, посилаючись на різні знайомства з посадовими особами у міській раді. Своє посвідчення [депутата] показувала нечітко, потім по фото встановили, що це дійсно депутат міської ради», – розповів Zaxid.net бригадир контролерів відділу контролю ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Фок Андрій Фок.

Контролери виписали Ользі Посипанко 140 грн штрафу, який вона сплатила відразу ж на місці.

Сама Ольга Посипанко у розмові із Zaxid.net не заперечувала свою спробу безквиткового проїзду у тролейбусі, але відмовилась від будь-яких коментарів. «Мені немає що говорити про той випадок», – заявила депутатка.

41-річна Ольга Посипанко уже другу каденцію поспіль є депутаткою Львівської міськради. У 2015-2020 рр. вона входила до фракції «Самопомочі», однак за півроку до виборів разом з іншими чотирма колегами покинула цю фракцію. На місцеві вибори 2020 року вона балотувалася уже в списку «Європейської солідарності» і знову стала депутаткою, входить до складу депутатської комісії фінансів та планування бюджету.

Ольга Посипанко з 2008 року працює на посаді начальника одного відділів департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради; зараз перебуває у декретній відпустці.

Як відомо, згідно зі ст.34 закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутати мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Однак з 1 квітня громадський транспорт у Львові курсує в режимі спецперевезень, тому усі пільги для пасажирів, у тому числі для депутатів міської ради, тимчасово скасовані.

Leopolis.news