logo
26/04
25/04
2 ...

На реабілітацію для дітей з інвалідністю на Львівщині виділили понад 11 млн грн

12-04-2021 18:35714

На реабілітацію для дітей з інвалідністю на Львівщині виділили понад 11 млн грн
Фото: Львівська ОДА

Реабілітація дітей з інвалідністю – один із пріоритетних напрямків в роботі органів соціального захисту населення. Державою гарантується відшкодування вартості реабілітаційних заходів, отриманих дитиною з інвалідністю в реабілітаційній установі.

Про це повідомляє пресслужба Львівщини ОДА.

«На Львівщині налічується близько 6 тис. дітей з інвалідністю, які потребують проходження реабілітації. У 2021 році для забезпечення реабілітаційними заходами таких діток з державного бюджету виділено 11,042 млн грн. Станом на 1 квітня, 93 дітей вже скористалися реабілітаційними послугами», поінформував директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Степанюк.

Гранична вартість реабілітаційних послуг для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, становить 16 тис. гривень, III ступеня 25 тис. гривень.  

Реабілітаційними послугами в межах їх граничної вартості одна дитина може бути забезпечена декілька разів протягом бюджетного року.

З переліком реабілітаційних установ можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Фонду соціального захисту за посиланням.  

Для взяття на облік, щодо забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає заяву з необхідним пакетом документів безпосередньо в територіальній громаді:

  • до органу соціального захисту відповідної територіальної громади або визначених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;
  • посадових осіб центру надання адміністративних послуг (у разі їх створення).

Leopolis.news