logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Полковник Стеценко – Хомчаку: Кожен громадянин має право взяти зброю і воювати проти агресора

17-04-2021 13:501235

Полковник Стеценко – Хомчаку: Кожен громадянин має право взяти зброю і воювати проти агресора
Фото: зі сторінки у Facebook

Відповідно до IV Гаазької конвенції і Правилами війни на суші, до яких раніше приєдналася Україна, кожен громадянин має право на свій розсуд взяти зброю і воювати проти агресора в складі добровольчих формувань або самостійно.

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» волонтер, експерт Українського інституту з прав людини, екскерівник ГО «Український Легіон» полковник ЗСУ Святослав Стеценко, інформує «Цензор.НЕТ».

«Шкода, що спічі Головнокомандувачу пишуть люди або необізнані, або недобросовісні. Ось він стверджує, що добровольчі формування для збройної відсічі ворожій агресії є протиправними, бо не передбачені українськими законами. Нагадаю, що міжнародні угоди, до яких приєдналася Україна, є частиною нашого національного законодавства. Зокрема IV Гаазька конвенція і Правила війни на суходолі. Відповідно до них кожен громадянин має право на власний розсуд взяти зброю і воювати проти агресора у складі добровольчих формувань або самостійно. А закону про територіальну оборону у нас досі нема. Всім добра», зазначив він.

Як повідомлялося, Генштаб закликає місцеву владу не створювати воєнізовані формування.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія під час контрольної перевірки успішно перекинула до західних кордонів дві армії і три з'єднання ПДВ.

Нагадаємо, 26 березня внаслідок загострення обстановки на Донбасі загинули четверо українських воїнів, двоє зазнали поранень. 5 квітня двоє українських воїнів загинули внаслідок ворожого обстрілу на Донбасі. 6 квітня ще двоє українських воїнів загинули на Донбасі. 7 квітня один український воїн загинув внаслідок ворожого вогню на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 30 березня під час виступу в Раді сказав, що РФ нарощує війська поблизу кордону України.

Українська розвідка попередила, що війська РФ можуть спробувати просунутися вглиб території України.

Leopolis.news