logo
18/03
2 ...

На Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять Володимира Івасюка

18-05-2021 17:041026

На Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять Володимира Івасюка
Фото: ЛОДА

В цей день, 42 роки тому, тіло українського композитора Володимира Івасюка було знайдене у брюховицькому лісі біля Львова. Офіційна версія — самогубство — підлягала сумніву громадськості як 1979 року, так і тепер. 22 травня 1979 року похорон Володимира Івасюка у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко з представниками департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА та депутатами Львівської облради вшанували могилу Володимира Івасюка на Личаківському кладовищі покладанням квітів.

«Згадуємо сьогодні Володимира Івасюка і його трагічну долю. Пам‘ятаємо його неповторні пісні, які знають представники кількох поколінь, і які виконуються у всьому світі. Його «Червона рута» не просто популярна пісня. Це вже особливий колоритний глибоко національний символ України. Його «Водограй» - весняно-бурхливий і радісний, наче відображає нестримну та щиру українську душу. Його «мальви» увібрали в себе любов і біль матерів, які втратили на війнах своїх синів. В його піснях - сама Україна! Можливо, саме тому вони такі близькі і рідні кожному українцю», - сказав Іван Собко.

Leopolis.news