logo
26/04
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
2 ...

Міський голова Львова нагородив преміями юних чемпіонів світу з футбольного клубу «КОПА» (ФОТО)

20-07-2019 13:341241

Міський голова Львова нагородив преміями юних чемпіонів світу з футбольного клубу «КОПА» (ФОТО)
Фото: прес-служба Львівської міської ради

Мер Львова Андрій Садовий у п’ятницю, 19 липня, зустрівся з командою юних футболістів «КОПА», які вдруге стали чемпіонами світового турніру «Hope for Mundial» 13-14 липня у Варшаві. Міський голова нагородив кожного учасника команди дипломами та грошовими преміями у розмірі 10 тисяч гривень.

«КОПА» - це Львівська команда спортивного відділу Місії «Центр Опіки Сиріт» Львівської Архиєпархії УГКЦ, до якої входять діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, віком від 14 до 16 років.

Чемпіонат Світу з футболу серед дітей під опікою став сьомим за рахунком і зібрав цьогоріч 28 найкращих команд з усього світу. Українці у півфіналі перемогли росіян із рахунком 2:1, а вже у фіналі святкували перемогу над Нідерландами. Збірна України здобула Кубок Чемпіонів вдруге поспіль.

«Я завжди кажу про те, що це є командна перемога та праця, яка впродовж років ведеться «Центром Опіки Сиріт» у спортивному напрямку для молоді. За всі роки нам вдалося сформувати багато талантів, які вболівають, допомагають, підтримують один одного. Також це неймовірна праця нашого тренера, який бачить вогники в очах дітей і вміє вносити до команди добрі корективи. Хлопці дослухаються до нього, тому результат на лице – ми здобули Кубок Чемпіонів другий раз поспіль. Наш спортивний відділ робить усе для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, аби вони могли бачити у собі потенціал», – розповідає отець Роман Прокопець, голова місії «Центр Опіки Сиріт» ЛА УГКЦ.

Для поїздки на турнір «Hope for Mundial» команді потрібно було 3000 євро, тому 12 червня 2019 року було організовано благодійний вечір, де кожен охочий міг долучитися до збору цих коштів.

Дар’я СЕНИШИН, Leopolis.news