logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Українська делегація розповіла про перспективи розгляду кримського питання у ПАРЄ

20-06-2021 19:391709

Українська делегація розповіла про перспективи розгляду кримського питання у ПАРЄ

Очікуємо спротив з боку російської делегації і намагання зашкодити позитивному голосуванню питання щодо ситуації з кримськими татарами на сесії ПАРЄ.

Про це повідомила заступниця голови парламентської фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

 «Сьогодні з колегами прилетіли на сесію ПАРЄ, за кілька годин – Страсбург. Налаштовані рішуче, адже у порядку денному сесії питання ситуації з кримськими татарами», – написала Кравчук.

За словами Кравчук, для української делегації було принципово важливо, щоб розгляд резолюції не відтерміновувався (як це планувала зробити Асамблея через вибори у РФ).

«Повернення теми – це важлива перемога, адже порушення прав кримських татар з боку окупаційної влади у Криму досі тривають, люди потребують захисту і відновлення справедливості. Очікуємо спротив з боку російської делегації і намагання зашкодити позитивному голосуванню в залі», - додала вона.

Крім того, за словами Кравчук, відбудуться термінові дебати по Білорусі.

«Також традиційно буде блок, присвячений пандемії Covid-19, в межах якого розглянемо, зокрема, питання ковідних паспортів і сертифікатів. Серед інших цікавих питань - 10-річчя Стамбульської конвенції, приєднання до якої активно дискутується в Україні, тощо.

Словом, нудьгувати не доведеться. До зустрічі у понеділок у залі засідань ПАРЄ», - резюмувала вона.

Як відомо, Парламентська асамблея Ради Європи у понеділок, 21 червня, розпочне літню сесію. На порядку денному нової сесії буде резолюція щодо прав кримських татар в окупованому Криму.

Leopolis.news