logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

Спостерігачі Європарламенту позитивно оцінили вибори в Україні

22-07-2019 21:454005

Спостерігачі Європарламенту позитивно оцінили вибори в Україні
Фото: Девід Макалістер, vocaleurope.eu

Голова Комітету Європарламенту із закордонних справ, представник Європейської Народної Партії Девід Макалістер, який очолив спостережну делегацію ЄП на позачергових парламентських виборах в Україні, дав високу оцінку дотриманню демократичних норм під час голосування 21 липня поточного року.

 

Відповідна заява європейського політика оприлюднена на сайті Європейського Парламенту, передає «Укрінформ».

«Перш за все, мої думки сьогодні, передусім, з українським народом: громадяни прийшли на виборчі дільниці та скористалися демократичним правом обирати власних представників. Вони зробили це з ентузіазмом та з твердим переконанням, що вони мають сказати своє слово заради майбутнього власної країни», – йдеться у заяві депутата Європарламенту.

За його словами, це досягнення є ще більш вражаючим, якщо враховувати, що усього у кількох сотнях кілометрів від столиці гинуть українські солдати, захищаючи свою Батьківщину проти російської агресії, підтримуючи цінності і свободи, які є дорогими для всіх європейців.

«Мільйони громадян продовжують знаходитися в пастці та страждати внаслідок прямого та непрямого втручання Росії в цей збройний конфлікт. Мільйони біженців та внутрішньо переміщених осіб, які зосереджені в Україні, потребують допомоги. Оцінюючи ці вибори, міжнародна спільнота не повинна недооцінювати складний та насильницький контекст ситуації з безпеки або випустити з поля зору зусилля та самопожертву, продемонстровані Україною у цій гібридній війні, яка все ще є дуже реальною та складає небезпеку», - наголосив Макалістер.

На його думку, попри такий складний контекст, а також враховуючи той факт, що ці вибори відбулися на кілька місяців раніше запланованого, можна впевнено говорити, що вони були конкурентними, добре організованими та проведеними ефективно.

Leopolis.news