Спостерігачі Європарламенту позитивно оцінили вибори в Україні

http://leopolis.news/post/4617/sposterigachi-evroparlamentu-pozytyvno-ocinyly-vybory-v-ukrani

22/07/2019

Відповідна заява європейського політика оприлюднена на сайті Європейського Парламенту, передає «Укрінформ».

«Перш за все, мої думки сьогодні, передусім, з українським народом: громадяни прийшли на виборчі дільниці та скористалися демократичним правом обирати власних представників. Вони зробили це з ентузіазмом та з твердим переконанням, що вони мають сказати своє слово заради майбутнього власної країни», – йдеться у заяві депутата Європарламенту.

За його словами, це досягнення є ще більш вражаючим, якщо враховувати, що усього у кількох сотнях кілометрів від столиці гинуть українські солдати, захищаючи свою Батьківщину проти російської агресії, підтримуючи цінності і свободи, які є дорогими для всіх європейців.

«Мільйони громадян продовжують знаходитися в пастці та страждати внаслідок прямого та непрямого втручання Росії в цей збройний конфлікт. Мільйони біженців та внутрішньо переміщених осіб, які зосереджені в Україні, потребують допомоги. Оцінюючи ці вибори, міжнародна спільнота не повинна недооцінювати складний та насильницький контекст ситуації з безпеки або випустити з поля зору зусилля та самопожертву, продемонстровані Україною у цій гібридній війні, яка все ще є дуже реальною та складає небезпеку», - наголосив Макалістер.

На його думку, попри такий складний контекст, а також враховуючи той факт, що ці вибори відбулися на кілька місяців раніше запланованого, можна впевнено говорити, що вони були конкурентними, добре організованими та проведеними ефективно.

Leopolis.news