Свіжий рейтинг найбагатших громад Львівщини: у лідерах - Славська та Львівська ТГ

http://leopolis.news/post/46550/svijyy-reytyng-naybagatshyh-gromad-lvivshchyny-u-liderah---slavska-ta-lvivska-tg

23/07/2021

За словами директора департаменту Олега Демківа,  економічні успіхи територіальних громад дуже різні, як у плані наповнюваності бюджетів, так і  у фінансуванні видатків, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«За даними аналізу рейтинг очолюють Славська і Львівська громади, які є беззаперечними лідерами за 8 (із 9) показниками рейтингу. За ними розмістилися Пустомитівська, Солонківська, Мурованська, Стрийська, Зимноводівська, Підберізцівська та Червоноградська територіальні громади, які ділять 8 і 9 місце, а замикає десятку - Жовтанецька. Журавненська Стрілківська, Добромильська територіальні громади опинилась у „хвості” рейтингу. У бюджетах 20 територіальних громад ще бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері. Станом на 1 липня незабезпеченість становить понад 150 млн гривень», - зазначив Олег Демків.

На основі здійсненого аналізу окремих бюджетних показників основними чинниками успіху територіальних громад є збалансованість бюджетів і раціональне використання бюджетних коштів, що є наслідком у т.ч. й вдалого фахового менеджменту в територіальних громадах.

Детальніше з рейтингом можна ознайомитись за посиланням https://loda.gov.ua/suspilno_korysna_informaciya.

Leopolis.news