Міністр освіти розповів, що є головною метою державної політики в галузі дошкілля

http://leopolis.news/post/49898/ministr-osvity-rozpoviv-shcho-e-golovnoyu-metoyu-derjavno-polityky-v-galuzi-doshkillya

20/09/2021

Про це повідомляє офіційний сайт Міносвіти.

«За роки незалежності Україна зробила істотні кроки на шляху формування, реалізації та розвитку державної політики в дошкільній освіті. Сучасна дошкільна освіта базується на принципах якості, доступності та наступності, що є цілісною системою розвитку дітей раннього та дошкільного віку», – підкреслив Міністр.

Сергій Шкарлет розповів, що за роки незалежності було створено законодавчу та нормативно-правову базу дошкільної освіти України.

За його словами, тема важливості та необхідності доступу до якісної дошкільної освіти сьогодні є ключовою як в Україні, так і у світі та визначена цілями сталого розвитку до 2030 року.

«У 2021 році оновлено Державний стандарт дошкільної освіти (Базовий компонент), в якому гармонійно поєднано традиційно сильні сторони української дошкільної освіти з міжнародними стандартами, застосовано компетентнісний підхід до результатів освіти, що забезпечує наступність між дошкільною й початковою освітою», – повідомив Сергій Шкарлет.

Міністерством проводиться активна робота щодо імплементації Стандарту: розроблено Методичні рекомендації, Типову програму підвищення кваліфікації педагогічних працівників; проведено серію вебінарів, забезпечено широкий інформаційний супровід, розміщено низку публікацій у відкритому доступі.

Також було презентовано навчально-методичний посібник для педагогічних працівників «Державний стандарт дошкільної освіти: особливості впровадження», якому надано гриф Міністерства освіти і науки України та схвалено для використання в освітньому процесі.

Leopolis.news