Львівщина опинилась серед областей, де виявили найбільше підроблених COVID-сертифікатів

http://leopolis.news/post/51890/lvivshchyna-opynylas-sered-oblastey-de-vyyavyly-naybilshe-pidroblenyh-covid-sertyfikativ

26/10/2021

Про це повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його даними, минулого тижня слідчі та дізнавачі Нацполіції розпочали майже 90 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації від COVID-19.

Загалом з початку року відкрили понад 730 проваджень за аналогічними фактами. Найбільше, за словами Клименка, – на Волині (207), в Києві (98), Рівненській та Львівській (по 75) областях.

«Загалом у 50% розпочатих кримінальних провадженнях особи отримали повідомлення про підозру. Всього з початку року до суду направлено 77 обвинувальних актів про вчинення майже 300 кримінальних правопорушень. І на сьогодні судами першої інстанції упродовж останнього місяця ухвалено понад 10 обвинувальних вироків за фактами придбання та використання підроблених COVID – сертифікатів, зокрема  під час перетину державного кордону. Винним особам призначено покарання у вигляді штрафів. Нагадую, що кримінальну відповідальність будуть нести і ті, хто фальшує документи, і ті, хто їх використовує», - підсумував Клименко.

Leopolis.news