logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

РФ розпочала військові навчання біля кордону з Україною напередодні зустрічі з НАТО

11-01-2022 17:02913

РФ розпочала військові навчання біля кордону з Україною напередодні зустрічі з НАТО
Фото: пресслужба Західного військового округу РФ

Збройні сили РФ розпочали військові навчання у кількох областях, прилеглих до державного кордону України, а також в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужбу Західного військового округу країни-окупанта. 

Як зазначається, близько 3 тис. військовослужбовців гвардійської Червонопрапорної загальновійськової армії Західного військового округу (ЗВО) розпочали бойову підготовку на полігонах у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях. 

«2022 навчальний рік військовослужбовці Вісленської та Єльнинської мотострілкових дивізій розпочали з проведення тактико-спеціальних навчань, у ході яких відпрацюють бойове злагодження різних формувань, підвищать професійну майстерність, а також освоять нові методи та тактику виконання вогневих завдань у складній обстановці сучасного загальновійськового бою», – йдеться у повідомленні.  

Зауважується, що основний крен тактичних навчань полягатиме у виконанні вправ контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бронетехніки, в організації маршів за активного впливу диверсійно-розвідувальних груп умовного супротивника та в обладнанні опорних пунктів.  

Також буде проведено навчальний бій зі стрільбами із залученням бронемашин БМП-2 та танків Т-72Б3. Для цього буде задіяно близько 300 одиниць військової техніки. 

Натомість в окупованому Криму підрозділи Чорноморського флоту РФ здійснили марші на полігони. У рамках зимового періоду навчання 2022 року російські військові розпочали тренування з управління ракетними ударами. А флотські інженери відпрацьовують маневрену оборону, проводять тренування з розмінування місцевості та об'єктів, встановлення інженерних загороджень та обладнання позицій. У польових заняттях беруть участь понад 500 військовослужбовців, задіяно близько 40 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки. 

Нагадаємо, 12 січня у Брюсселі проведуть зустріч Ради Росія – НАТО.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news