Росіянка за $1000 обіцяла допомогти виїхати з України військовозобов’язаному мешканцю Львівщини

http://leopolis.news/post/66340/rosiyanka-za-1000-obicyala-dopomogty-vyhaty-z-ukrany-viyskovozobovyazanomu-meshkancyu-lvivshchyny

22/06/2022

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, жінка пообіцяли переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через державний кордон України та надати йому військово-облікові документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Ця послуга коштувала 1000 доларів США. 

«21 червня жінку затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції під час отримання 500 доларів США «авансу». Ще стільки ж отримала б після успішного перетину чоловіком кордону. Для цього організаторка «схеми» повинна була надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби», – повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці затримали фігурантку в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі  Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати від семи до дев'яти років позбавлення волі.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news