logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Ракетний удар по ТЦ в Кременчуку: наразі 18 загиблих, триває робота з пошуку безвісти зниклих

29-06-2022 14:01338

Ракетний удар по ТЦ в Кременчуку: наразі 18 загиблих, триває робота з пошуку безвісти зниклих
Фото: ДСНС України

Станом на ранок 29 червня продовжуються аварійно рятувальні роботи та розбирання завалів. 

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Олександр Хорунжий, речник ДСНС України. 

«Наразі є інформація про 18 загиблих, один постраждалий помер у лікарні. На місці трагедії знайдено 8 фрагментів тіл. Зараз близько 75% конструкцій торгівельного центру розібрано, на місці працює 300 рятувальників та 47 одиниць техніки. Також допомогу потерпілим та членам родини на місці надають 14 психологів ДСНС», – заявив Олександр Хорунжий. 

За допомогою звернулася 61 особа, 26 з них було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування. 

Будівля знищена фактично повністю, люди сильно обгоріли, навіть важко виявити загиблих. Поруч з рятувальниками працює поліція, саме вони контролюють питання щодо безвісти зниклих. 

«Окрім вибуху, у приміщенні ТЦ відразу трапилась пожежа, від сильної температури плавились навіть скло та метал», – розповів він. 

Рятувальники виконують свою роботу і продовжуватимуть. 

«Жертв могло бути набагато менше, аби всі чітко виконали необхідні дії, коли пролунав сигнал тривога. Ми живемо в такий час, коли нехтування сигналами тривоги вартує життя. Пролунав відповідний сигнал – всі відразу повинні покинути будівлю і пройти до найближчого укриття», – наголосив речник ДСНС. 

Водночас Олександр Хорунжий пояснив, що під час війни ДСНС не проводить перевірки торгівельних центрів, однак після завершення бойових дій такі рейди відновляться.

Як писав Leopolis.news, 27 червня росіяни завдали ударів двома ракетами по ТЦ «Амстор» у Кременчуку, у результаті чого щонайменше 18 людей загинули, 36 людей вважаються зниклими безвісти.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news