logo
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
14/12
08/12
04/12
2 ...

Запускаємо готельний бізнес: вибір місця, меблів і техніки

29-08-2019 11:357884

Запускаємо готельний бізнес: вибір місця, меблів і техніки

Готельний бізнес в Україні – сезонний вид підприємництва, пік прибутковості якого припадає на теплі місяці. Готелі розташувалися практично по всьому узбережжю Азовського та Чорного моря, але вибір місця для ведення бізнесу не дуже великий. Гарні місця вже зайняті, але якщо пошукати можна знайти гідний варіант

Щоб відкрити власну справу необхідно уважно проаналізувати місце розміщення, підібрати необхідні меблі та закупити техніку до кожного номеру. Ми склали для вас невеликий чек-лист, що необхідно придбати в готель у першу чергу. Подробиці в матеріалі.

Чорне VS Азовське море

Для початку проаналізуємо, де саме краще запускати бізнес: на Азові чи на узбережжі Чорного Моря? Головний фактор, на який варто спиратися під час прийняття рішення – популярність напрямку. Для оцінки привабливості різних курортів фахівці сервісу подобової оренди житла doba.ua рекомендують проаналізувати пропозиції квартир і ціни на своєму сайті.

Провівши невеликий пошук можна помітити, що в курортному селищі Залізний порт житло пропонують від 100 до 2000 грн. На сайті розміщено 18 варіантів – отже, попит у цьому регіоні є. Зробивши аналіз ще кількох міст, ми переконалися, що узбережжя Чорного моря за кількістю пропозицій житла та його вартості виграє у Азовського моря. Це означає, що розвивати бізнес в цьому регіоні перспективніше.

Готель можна купити готовий або ж побудувати самостійно. У курортних регіонах часто продаються ділянки під забудову. Однак потрібно розуміти, що на це піде час і досить багато грошей.

Мінімальний набір техніки для номера

 

Після вирішення питання з будівлею, необхідно приступати до її оформлення та облаштування. В першу чергу, треба подбати про купівлю техніки. У кожному номері обов'язково повинні бути:

  • холодильник;
  • мікрохвильова піч;
  • фен;
  • електрочайник;
  • праска;
  • телевізор;
  • кондиціонер.

Люди приїжджають на відпочинок, тому потрібно організувати їм максимально комфортні умови для життя. Кухню в кожному номері робити не обов'язково, проте в такому випадку необхідно продумати максимально зручну загальну кухню.

Експерти фірмового магазину «Bosch & Siemens» стверджують, що для таких цілей найкраще підійде надійна та безпечна техніка німецьких брендів. Сучасна духовка Бош коштує досить недорого, при цьому буде стабільно працювати без поломок довгі роки. Набагато вигідніше один раз купити якісну техніку, ніж постійно ремонтувати або щороку купувати нову.

Які меблі вигідніше придбати в готель


Меблі в готель найвигідніше купувати з матеріалу ЛДСП. За словами експертів компанії «ПлітТоргСервіс», матеріал має багато плюсів:

  • недорогий;
  • має широкий вибір кольорів і фактур;
  • легко підганяється під певні особливості кімнати;
  • не змінює форму з плином часу, не розшаровується та не всихає.

Меблі з ЛДСП можна купити практично в кожному меблевому гіпермаркеті. Вони продаються в розібраному вигляді, тому перевезення всього необхідного комплекту навіть для великого готелю не буде серйозною проблемою.

Готельний бізнес – перспективна справа, але спочатку доведеться вкласти серйозні інвестиції, які почнуть окупатися тільки через 7-10 років. Якщо ви готові до такого розвитку подій – сміливо купуйте або будуйте готель. Вдалого сезону!

Leopolis.news