logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Європарламент закликав світ до масштабного збільшення постачання озброєння Україні

06-10-2022 21:551007

Європарламент закликав світ до масштабного збільшення постачання озброєння Україні
Фото: slovoidilo.ua

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію із закликом до світу збільшити військову допомогу Україні на тлі російської агресії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Європарламенту.

Резолюція була прийнята 504 голосами, 26 - проти, ще 36 - утрималися.

Вітаючи мужність українського народу, який захищає свою країну та європейські цінності, депутати Європарламенту закликають країни-члени ЄС та інші країни, які підтримують Україну, значно збільшити свою військову допомогу, особливо у сферах, які вимагає український уряд. Резолюція закликає держави-члени, які «вагаються», надати свою справедливу частку необхідної військової допомоги, яка допоможе скоротити російсько-українську війну.

У тексті документа також ідеться, що результати фіктивних «референдумів», проведених під дулом зброї, щодо анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей є «недійсними».

Депутати Європарламенту закликали країни-члени та міжнародних партнерів запровадити додаткові суворі санкції проти росії, підготувати швидку та рішучу відповідь, якщо росія завдасть ядерного удару по Україні.

«Будь-яка спроба росії представити атаки на окуповані території як напад на саму росію, а отже, як підставу для ядерного нападу, є незаконною та безпідставною та не стримає Європейський Союз від подальшої допомоги Україні в її самообороні», - йдеться у повідомленні.

Також в ЄП засуджують військову мобілізацію в росії та заходи, які примушують жителів тимчасово окупованих територій України служити в збройних чи допоміжних силах росії, що заборонено Женевською конвенцією.

Депутати Європарламенту закликають створити спеціальний міжнародний трибунал щодо злочинів агресії проти України, «де путін і всі ті російські цивільні та військові посадовці та їхні довірені особи, відповідальні за організацію, початок і ведення війни в Україні, будуть притягнуті до відповідальності».

Насамкінець депутати звернулися до держав-членів ЄС із закликом посилити захист європейської критичної інфраструктури.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news