logo
29/04
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Депутати хочуть дозволити військовим виїзд за кордон для провідування родин

07-10-2022 12:411219

Депутати хочуть дозволити військовим виїзд за кордон для провідування родин
Фото: УП

Депутатська група «Партія «За майбутнє» зареєструвала два законопроекти щодо належного відзначення внеску захисників і захисниць України у забезпечення оборони України, захист безпеки населення та інтересів держави через напад росії на Україну.

Про це повідомив народний депутат України Тарас Батенко у себе в Telegram.

«Ми пропонуємо вже сьогодні почати зараховувати один місяць служби військовослужбовців в зонах бойових дій за три місяці при обчисленні вислуги років, вислуги років для призначення пенсій, стажу роботи», - розповів нардеп.

Також нардепи групи пропонують надати право військовослужбовцям, які тривалий час перебували на передовій, використати передбачену для них відпустку на провідування членів їхніх сімей, які змушені були виїхати за межі України.

«Наші захисники - чи не єдина категорія громадян, яка найбільше заслуговує на право виїзду за кордон. Такі поїздки стануть для них своєрідною психологічною реабілітацією і потужним стимулом для боротьби у війні за незалежність. Переконаний, що військовослужбовці не потребують принизливих «грошових застав» чи інших форм гарантування свого повернення в Україну», - наголосив Тарас Батенко.

Leopolis.news