logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський зустрівся із президентом ЄБРР: про що говорили

21-10-2022 16:501250

Зеленський зустрівся із президентом ЄБРР: про що говорили
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо.

Про це інформує Офіс президента.

«Наша співпраця актуальна як ніколи, оскільки зараз через велику кількість руйнувань унаслідок ракетних ударів та атак дронів-камікадзе потрібно працювати над швидким відновленням нашої країни», – сказав він.

Зеленський також подякував за рішення ЄБРР припинити співпрацю з російською федерацією та білоруссю.

Він відзначив важливість проведення великої кількості конференцій та зустрічей, присвячених питанням відновлення нашої країни, зокрема Міжнародної експертної конференції з питань відновлення та відбудови України 25 жовтня в Берліні.

Водночас Зеленський звернув увагу на те, що паралельно з обговоренням післявоєнної відбудови нашої країни важливо вже сьогодні працювати над швидким відновленням (Fast Recovery Plan), що також потребує термінового залучення фінансових ресурсів. Насамперед це стосується енергетичної, інфраструктурної, освітньої сфери, а також відновлення житла українців.

Глава держави подякував за рішення ЄБРР щодо фінансової підтримки НЕК «Укренерго».

Зеленський поінформував Оділь Рено-Бассо про ризики для України в енергетичній сфері через терористичні обстріли з боку рф. Було обговорено можливості додаткового кредитування для потреб цієї галузі.

Зі свого боку президент ЄБРР висловила солідарність з Україною й відзначила, що наша держава демонструє надзвичайну стійкість. Оділь Рено-Бассо наголосила, що фінансова інституція, яку вона очолює, робитиме все можливе для підтримки України.

Leopolis.news