logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

У Раді заявили, що не уповноважували нардепа Гончаренка представляти позицію парламенту у Косові

28-10-2022 09:361195

У Раді заявили, що не уповноважували нардепа Гончаренка представляти позицію парламенту у Косові
Фото: Телеграм Олексія Гончаренка

У Верховній Раді заявили, що поїздка народного депутата Олексія Гончаренка до Косова є його власною ініціативою, і він не уповноважений представляти український парламент щодо Косова.

Про це йдеться у заяві пресслужби Апарату Верховної Ради України.

«Цей візит народного депутата Олексія Гончаренка є його власною ініціативою. Поїздка до Косова Олексія Гончаренка носить суто приватний характер. Верховна рада України чи будь-які її органи не уповноважували жодного народного депутата, зокрема, Олексія Гончаренка, представляти позицію українського парламенту у Косово чи будь-якій іншій країні» - йдеться у заяві.

У Раді нагадали, позиція Українського Парламенту щодо міжнародних питань ухвалюється колегіально, голосуванням у сесійній залі більшістю голосів за відповідні рішення. Постійні парламентські делегації у міжнародних організаціях теж обираються колегіально та саме вони на міжнародному рівні представляють інтереси Верховної Ради України.  Окрема думка народного депутата України, навіть, якщо він є членом парламентської делегації у міжнародній організації, не є позицією єдиного законодавчого органу держави.

«Олексій Гончаренко не був уповноважений представляти Верховну раду України у міжнародних питаннях стосовно Косова чи, ба більше, висловлюватися від імені українського парламенту» - заявили у Раді.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко у четвер виголосив промову в Асамблеї частково визнаного Косова, що стало першим виступом українського парламентаря в косовському парламенті.

Leopolis.news